2009. júl. 19.

Jennifer Crusie - Fogadj rám!

A 33 éves Minerva Dobbst két hónap után kíméletlenül lapátra teszi a barátja, mert a lány nem hajlandó lefeküdni vele. Min dúl-fúl, leginkább azért, mert így húga három hét múlva tartandó esküvőjére kísérő nélkül marad. Így aztán kapóra jön, amikor véletlenül fültanúja lesz, amint ex-pasija fogadást köt egy üzlettársával, hogy az nem tudja Mint ágyba vinni egy hónap alatt. Az illető Calvin Morrisey, aki a nőfaló macsók közül is kitűnik, és mindig nyerésre játszik, ha a női szívek meghódítása a tét. Min hagyja magát felszedni. Hátsó szándék vezérli: ha egy hónapon át az orránál fogva tudja vezetni Calvint, a férfi elveszíti a fogadást, neki viszont lesz kivel mennie húga küszöbön álló lagzijára. Ám az első randi végére lemond a tervről. Amikor elköszönnek egymástól, mindketten remélik, a búcsú örökre szól. Csakhogy a sors más terveket szövöget számukra: Min és Cal képtelenek távol tartani magukat egymástól. Közben előkerül Min féltékeny ex-pasija, Cal elszánt ex-nője, és megjelennek a segítőkész barátok, akik persze mindenbe beleütik az orrukat. Számolatlanul fogy az édes, csokimázas fánk, számtalan szebbnél-szebb nyitott orrú cipő tűnik fel, megismerhetjük a káoszelméletet, és kiderül, hogy a legnagyobb hazárdjáték nem más, mint a szerelem.



Igazi csajos köny, vicces, szórakoztató, néha kicsit bosszantó a felek akadékoskodása miatt, de mindenképpen ajánlom. Imádtam.

Minerva Dobbs egy gömbölyded nőcike. Nem érzi magát szexinek, így nem is mondható annak. Kockázatbecslőként dolgozik és kerüli a kockázatot, mindig tervez. Imádja az ételeket, de ritkán engedélyezi magának a finom falatokat.

Calvin Morrisey a cserbenhagyós randizó, A dög, Sármőr. De nem rossz fiú igazán. Mindig nyer, és csak akkor fogad, ha nagy az esélye, hogy nyer. Nem akarja elkötelezni magát, mindig vékonyka, csinos, szexi barátnői voltak, de nem volt szerelmes. Sikeres, gazdag üzletember vagyis inkább tanár. Tanfolyamokat tart. Sololdalú, szeret főzni, enni.

Jön a véletlen és Min és Cal egymásra találnak. Mindketten második gyermekek a családban, a lökött, vagy éppenséggel sznob családjukban. Van két mindenre elszánt ex, David és Cynthie, és sok barát. Roger, Tony, Bonnie, Liza, Emilio, Diana, Harry, Shanna.

Elmaradhatatlanok a fánkok, csirke marsala, a szexi cipők és lakkozott lábujjak, a hógömbök. Elvis Costello és a She című dala, Elvis Presley mindenestől. Na és a FOGADÁSOK.

Tony szavaival élve Min egy pasigyűlölő némber, Cal pedig a nőktől rettegő gyáva alak. Szép kis párosítás, de nekik bejön.... nagy nehezen. Az első vacsora után Cal már látja Minben a nőt, a szépet, de csak miközben eszik. Meg is mondta...."Tudod, Dobbs, értelmes embernek látszol, azátn kinyitod a szád...". Szóval "Élj boldogan"-nal elválnak. De a sors közbeszól.

Mindig adódik olyan alkalom, esemény, hogy összefutnak. A sorsdöntő esemény a piknik. Egy mélyebb dekoltázs, a vörös fehérnemű és egy heves csók mindent megváltoztat. Teljesen megkattannak. De még mindig csak "barátok". Legalábbis hevesen szeretnék ezt hinni egymásról. De hát ha mindig csak a másikra gondolsz...

A vége happy end, pedig mennyit áskálódtak ellenük az exek. Kicsit érthetetlen, hogy egy pszichológus nő, hogy érti félre ennyire a helyzetet. Kicsit elvakult volt és hitte, hogy ő a szerelem doktora. Volt egy négy fázisos elmélete az igaz szerelemről.

Az állandó fogadások előbbre viszik az eseményeket és vicces helyzeteket teremtenek. A végén főleg cukik voltak, egy utolsó fogadás, amivel mindenki jól jár. CSAK másfél órát kell kibírni... Na persze a férfi az férfi, így Cal tisztességtelen eszközökhöz fordult, de senki se bánta. SŐT és még vesztess se volt. Hogy mi volt a fogadás? Olvasd el és megtudod.


5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...