2009. júl. 23.

Jennifer Crusie - Isten hozott Kísértésben

Sophie Dempsey mindössze a húgának szeretne segíteni: leforgatni egy filmet egy lecsúszott színésznőcskéről, majd lelépni Kísértés városkájából, mielőtt még bajba jutnak. Sophie több generációnyi szélhámos leszármazottja, mégis igyekszik az egyenes utat járni, ám ez, mint Önök is megtudhatják, igen nehéz.

Phineas Tucker, a polgármester, mindössze Kísértés városát szeretné igazgatni a lehető legkevesebb felhajtással, majd megnyerni a közelgő polgármesteri választást, és fennmaradó idejét igazi szenvedélyének, a biliárdnak szentelni. Phin több generációnyi polgármester leszármazottja, és igyekszik felelős polgárként élni, ám ez, legalábbis számára, igen unalmas.

Sophie egyetlen pillantást vet csak Phinre, és tudja, hogy ő az a fajta pasas, akitől anyja óva intette; és persze Phin is rögvest felismeri a lányban „az ördög cukorkáját”, amitől apja igyekezett őt távol tartani.

Kisvártatva búcsút inthetnek az unalomnak. Pornóvá fajuló forgatás, pletykák hada, zsarolási kísérlet, politikai csatározások, gyilkosság, egy hulla autóval történő meggyalázása, kissé perverz, de határozottan világrengető szex, majd még több szex: elszabadul a pokol Kísértésben, miközben Sophie és Phin egyre nagyobb bajba és … ♥szerelembe♥ keverednek.

Igazán forró szexjelenetek igazán forró, szókimondó leírása, imádnivaló karakterek és a Jennifer Crusie védjegyének számító irónia: ez az Isten hozott Kísértésben! Magával ragad, nem lehet letenni.



Most őszintén megmondom nektek, imádtam. Most fejeztem be és teljesen a hatása alatt vagyok. Sőt kész vagyok tőle, annyira jó volt. Nincs is egy hete, hogy befejeztem az írónő egy másik könyvét, és nem hittem, hogy azt felül tudja múlni. De tudta. De még mennyire.

Valahogy megvolt az a kisvárosi hangulat benne, ami elszakított a megszokott valóságtól. Szívesen élnék Kísértésben, főleg a polgármester miatt.

Azt hittem, hogy Phin egy olyan ember, aki szereti a rendet, a munkájának a politikának él. Aki nem igazán élvezi az életet. Aki nem szereti a változást és majd jön Sophie, és feldobja a nyugalmas életét. De tévedtem, de még mekkorát.

Sophiet kell feldobni, aki túl merev és ideges. Neki kellett felnőttnek lennie és nevelni a testvéreit. Szóval most ideje élnie.

Phin nagyon is élvezi az életet, főleg a nőket. Persze titokban, mert mégis csak polgármester és van egy lánya is. Merész, kalandvágyó, perverz és mocskos. Valóra váltja minden fantáziáját.... az ágyban. Nem bonyolódik komoly kapcsolatokba, és óvakodik az "ördög cukorkájától" . Vesztére Sophietól nem tud elmenekülni. Először csak kalandnak indul, de nagyon egymásba bonyolódnak. Mindent megtesz Phin, csak hogy megérinthesse. És hogy mikortól is szerettek igazán egymásba.... na azt nem lehet tudni. De szerelmesek lettek, őrülten.

Hogy ne CSAK a szexről szóljon a könyv, előkerülnek régi ismerősök, egy hulla. A pornóbotrányról nem is beszélve. Mindenkiről kiderül egy kis titok. A rendes városi polgárok nem is olyan jók. A végén persze mindenki megússza a zűröket és visszaáll a "régi" rend a város életébe.

Most őszintén egy Phint én is elfogadnék. Nagyon is.

Nagyon megszerettem ezt az írónőt, de sajna csak ez a két könyv jelent meg magyarul tőle. Remélem ír még, és magyarul is megjelenik. Szórakoztató, könnyed, fordulatos. Szerethető szereplőkkel. Néhol merész a szóhasználat és a mocskos szavak, csábító helyzetek is gyakoriak.

Mindenkinek ajánlom. Könnyed szórakozás. Letehetetlen könyv. Most ez van a képzeletbeli listám élén, hogy melyik könyvek a legjobbak. (Ebbe persze nem sorolhatók a könyvsorozatok, az egy külön kategória.)


5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...