2009. aug. 10.

Kresley Cole - Vámpíréhség

Halhatatlanok alkonyat után 1.


A vámpír horda 150 évnyi pokoli kínzása után, Lachlain, a Lykae (vérfarkas) klán királya kiszabadul fogvatartói kezéből. Bizonytalan, tele gyűlölettel mégis megtalálja társát egy finom és törékeny vámpírban, aki után már 1200 éve vágyódik. Emmaline Troy a félénk, mindentől óvott félig vámpír félig valkyrie fiatal életében először (még csak 70 éves) utazik Párizsba, nagynénjei féltő védelme elől, hogy információt gyűjtsön szüleiről. A dühödt Lykae elrabolja és egyik pillanatban gyengéden viselkedik vele, ám amikor ráébred, hogy vámpír, őrjöngeni kezd…



Kicsit félve tettem magamévá. Nem vártam tőle túl sokat, de határozottan pozitívan csalódtam. De annyira, hogy már várom a folytatást és a polcomon akarom látni a könyvet.

Imádtam, nagyon jó volt. Annak ellenére, hogy a könyvborító igen találó, de mégis nem túl szép, szimpi.

A két főhös, Emmaline és Lachlain. A vámpír-valkűr és a lykae. Na meg még persze egy pár furcsa szerzet. Valkűrök, démonok, lidércek...

150 évnyi pokoli szenvedés után, egy lány illata mindent megváltoztat. A rabságnak vége és az elveszett hazatalál. Megtalálta társát. Csakhogy nem erre számított.... gondolja: na ne, egy vámpír? Na de ha a sors ezt szánta neki.

De ha már így áll a dolog, akár bosszút is állhat. Magáévá teszi a lányt és így kitaszítja a fajtája közöl. A fenevad is munkálkodik benne, melytől elveszti az eszét, de mégse becsteleníti meg a megszeppent lány.

Nem is tudja, hogy egy ártatlan, fiatal, félig vámpír, félig valkür lányt talált. Nem bánik túl kedvesen a lánnyal, de a végén mindent jóvá tesz.

Skóciáig tartó utazásuk során Lachlain próbál beilleszkedni a mai korba, ismerkedni annak vívmányaival. Emmaline, kezd egyre bártabb, határozottabb lenni. Civakodnak, vitatkoznak, cicáznak egymással. Szóval játszanak. Mindketten majd meghallnak a másik érintéséért. Sok félreértés adódik abból, hogy a lány nem mondja el ki is ő valójában és miként él.

Lachlain feltett szándéka, hogy nem engedi haza Emmát. Ő már az ővé, a társa. A sorsuk a telihold fénye alatt, egy tisztáson megpecsételődik, de még továbbra is rögös utakon járnak.

A lányt elrabolják, találkozik sose látott apjával és megöli. Lachlain megy megmenteni a lányt, kicsit elkésik, szóval a viszontlátás újra elmarad. De a vége mindig jó. Összeházasodnak, a család se tehet ellene semmit.

Furcsa egy családja van Emmának. A valkűrök kicsi, tündérszerű teremtmények. Imádják az ajándékokat, bátrak, harcosok. Elekromos energiából táplálkoznak, és agresszív vásárlók. Szóval hibbantak.

Lachlain kicsit öntelt, agresszív, néha fékezhetetlen, de szeretnivaló. Imádja a lányt, mindent megtenne érte. Rendkívül intelligens, gyorsan tanul.
Emma eleinte félénk, gyáva nyuszika, aki csak menekülni tud. Később azonban megismeri önmagát és igazi valkűr harcos lesz belőle. Helyette már senki nem dönthet.

Igaz a mai korban játszódik, a helyszínek Párizs, New Orleans, Skócia, Oroszország. Valahogy mégis olyan érzésem van mintha a középkorban játszódna. Igazából nem tudom miért mert a lány iPod-ot hallgat, Mercivel furikáznak, tévét néznek, de valahogy mégis.

Határozottan megkedveltem a könyvet. Imádtam mikor Lachlain "kislánynak" szólítja Emmát, féltékeny mikor a férfiak bámulják a lányt, aki sokat sejtető rukákba öltözik. Gyorsan ki is végeztem és várom a folytatást.

Istenem mennyi jó könyv jelent meg mostanában.


5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...