2010. júl. 16.

Jeaniene Frost - Síri csendben

Cat & Bones vámpírvadász sorozat III.

Ez a sorozat első kötete, ahol nem idegesítettek egyes részletek, jelenetek, szereplők sem. Nem kellett oldalakon keresztül arra várni, hogy történjen valami érdemleges.

Fogalmam se volt mi jót tud kihozni az írónő egy új kötetből, hiszen a párocskánk boldogan él, a csapat dolgozik. Így igazán nem vártam sokat és így kellemes csalódásként ért, hogy ez még jobb lett mint az előzőek.

Felbukkannak új és régi szereplők is, akit eddig nem kedveltem azokat is megszerettem. Persze azért akad néhány kivétel.

Cat anyukája is kezd megváltozni, egész jól el van a vámpírok társaságában, hát még a ghoulokékban. :) Igaz számára Bones még mindig egy "mocskos vadállat", de egymás szívatásával a kötet legviccesebb párbeszédei zajlanak. Szóval Justina nem is olyan rossz.
Előző kötetben Ian, Bones teremtője nem lopta be magát a szívünkbe, zsarolással akarta megkaparintani Catet, de most visszatér Bones oldalán. Talán ő játssza a legnagyobb pöcs szerepét, de valahogy már nem tudok rá haragudni.
Mencheres a nagy-nagy egyiptomi vámpírt eddig nem tudtam hova tenni. Igaz segített Boneséknak, de nem voltam biztos benne, hogy tényleg az ő oldalukon áll. De most már tudom. Fontos szerepe van a kötetben. Higgadt, okos, erős, jó barát és megismerjük a gyenge oldalát, mert neki is van.
Annette is visszatér. Eddig kakaskodtak Cattel, de most már egész jól kijönnek. Barátnők azért csak nem lesznek, de voltak pillanatok, amikor igencsak átérezték egymást érzéseit.
Megvan még a kis vámpírölő csapat is. Tate, Juan, Cooper, Dave. Dave ugye tudjuk, hogy ghoulként született újjá. És még két további személy veszti el az emberségét. *
Tate és Juan vámpírrá változik.* Tetszett ez a változás. Tate számomra nagy kedvenc.
Spádé is felbukkan, csak kár, hogy viszonylag kevés szerepet kap.

Új szereplőként megjelenik Vlad. Vlad Tepes, azaz Drakula, de csak maradjunk Vladnál, úgy szereti. Nem kedvelik egymást Bonesszal. Viszont azért kiderül, hogy rendes fickó és Cat is megkedveli. Mondhatni az életét menti meg Catnak.
Akkor ott van még Zero, Doki, Csörgő és Tick Tock. Igaz az ő szerepük nem lesz tartós. Vámpírtestőrök és hát néha az életük árán is védenek.

És, hogy miről szól a történet? Akcióról.
Vámpírvadászatról, és hogy ki akarják nyírni Catet és Bonest.
Spoiler!

A csapat végzi a munkáját, Cat a csali, megölik a rosszvámpírt, megmentik az embereket. Bones egy vörös gyémánttal megkéri Cat kezét. Szegényke bizonytalan volt így is, hogy igent mond e majd Cat. Persze egyértelmű. Első dolga Bonesnak hívni a kedves anyóst és elmesélni az örömteli hírt.
Justina egyszer csak elfogadja az esküvő ötletét. Nem gyanús ez? Na de igen. A kedves papa, Max vár Catre és lassú kínzásokban akarja részesíteni. Hát már elég rossz állapotban talál rá Bones, de no para mindenki rendben van. Max pedig hosszú-hosszú kínzásra számíthat.
És itt jön az boldog jegyesek első veszekedése. Cat durci lesz, de viszonylag hamar megbékél.
Közben megtörtént az első katona vámpírrá változtatása. Szóval Tate épp küzd a éhség ellen. Jön Annette, hogy segítsen az őrzésben.
Mencheres felajánl egy szövegséget és Társmesterek lesznek Bonesszal. Ami később igencsak jól jön Bonesnak, az értékes vér által sokkal erősebb lesz. Ez nem mindenkinek tetszik és megtörténik az első merénylet ellenük. Kiderítik, hogy Patra a főgonosz. Akiről csak később derül ki, hogy KleoPatra lánya és egyben Mencheres felesége. Mencheres pedig még mindig szereti és nem képes elpusztítani.
Munka közben volt egy érdekes eset. Egy szadomazó bárban dolgoztak. Hát mit mondjak nem volt nehéz elképzelnem Bonest félmeztelen, mell és nyelvpiercinggel és vasláncokkal.
Volt egy kis probléma a munka kapcsán, Belinda jól keresztbe tett nekik, így majdnem az ellenség kezére játszotta őket. Így kellett egy elterelő hadművelet. Viszont ez nem várt következményekkel járt és beütött a krack, a letargia, szomorúság. Vagy sokkot kaphattam, hogy tényleg megcsinálta az írónő, vagy egyszerűen nevetségesnek tartottam, és vártam a boldog felbukkantást. Szóval a több oldalon tartó gyász valahogy nem hatott meg, mert tudtam, hogy ilyen nincs. Hogy mi is volt. Gondolom azért van sejtés, szóval ezt azért nem lőném le nektek.
Amikor már mindenki megkönnyebbült, egy új problémával állnak szemben. Áruló van köztük. Megy a nyomozgatás, gyanúsítgatás, de az áruló holtan végzi, Cat szerint túl hamar kapta meg a végső csavarintást.
És akkor jöjjön a boszorkányos oldala a könyvnek. Patraról tudjuk, hogy műveli a tiltott boszorkányságot. Egyszer egy álom közben akarta megölni Catet. Most pedig zombihadsereget küld, hogy pusztítsák el őket. Persze a zombi nem hal meg, szóval elég gáz a helyzet, de végül sikerül megállítani őket. Persze veszteségek, halottak árán. A halottak viszont Mencheres révén visszatérnek poraikból és bosszút állnak. Patra halott, Mencheresnek pedig fáj a szíve a szerelme miatt, de ennek így kellett lennie.

Azt már eddig is tudtuk, hogy Tate szerelmes Catbe és ezt minden adandó alkalommal nyilvánvalóvá is teszi. Most akadt nem is egy jelenet, amikor párocskát kellett alkotniuk és már majdnem túl messzire kellett menniük. Bones pedig rendesen féltékeny. De nem csak Tatere, hanem mindenkire, aki Catre néz. Vicces volt olvasni.

Más paranormális fantasy művekhez képest itt lényegében nem is volt szex. Utalás persze volt, csak mi nem olvashatjuk. Volt egy veszekedős affér, mert Bonesnak bizonyítania kellett, hogy Cat az övé és csak ő kaphatja csak meg, miután Tate túl intim helyzetbe került a lánnyal.


Spoiler vége!


Várom a folytatást, egy remek akciódús kötet volt, poénokkal, szuper szereplőkkel.



5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...