2011. jan. 31.

J.R. Ward - Beavatás


Fekete Tőr Testvériség kulisszák

Az igazi fanoknak egy köztes kulisszatitkokkal, írói őrültségekkel, jópofa dolgokkal teletűzdelt hosszú könyv. Nem mondom, hogy minden sora hatalmas élmény, vagy hogy élvezet az elejétől a végéig újra és újra olvasni, mert vannak „hivatalosabb” leírások benne, de amikor csak kis időre szeretnél újra a testvérekkel lenni, kedved szerint válogatni szereplők, jelenetek között épp a megfelelő könyv. A Bella – Zsadist novelláról nem is beszélve.

A könyv egy novellával kezdődik főszerepben Bella, Nalla, Zsadist és a problémák. Számomra hatalmas kedvenc és igen azért, mert imádom a szereplőket. Boncolgatja a gyerek által ellaposodott házasság problémáját, Zsadist további lelki nehézségeit, amik csak most kezdenek igazán rendeződni.

Az írónő végigveszi az eddigi köteteket kis leírással, interjút készít a főszereplőkkel. Kimaradt/átírt jeleneteket olvashatunk, vagy épp a testvériség életéből láthatunk picinyke jeleneteket. A testvérek is meginterjúvolják Ward-ot. És sokak kedvence a leghumorosabb rész az üzenőfal, ahol a testvériség tagjai ugratják egymást. Hatalmas élmény a valentinnapos sztorit, vagy Rhage bosszúját olvasni. Több szerepet kap Lassiter és jelen lehetünk Phury és Cormia esküvőjén is.

Érdekes volt az írónő és a szereplők közötti viszonyról olvasni. Engem meglep és egy kicsit elszomorít, hogy Vishousszel nem jönnek ki jól és hát az interjúból ez nagyon is lejött. Melengeti a szívem, hogy Wardnak is Zsadist a kedvenc és meghat, hogy az ő könyvét még újraolvasni se bírta a megírás óta. Rhage-ről mindig is tudtam, hogy vicces, de szinte sose gondoltam, hogy ennyire sziporkázik minden pillanatban. Butch és Vishous az igazán jó páros, imádom őket és hát itt Butch is vall egy picit, hogy mennyire fontos számára a másik.

Számos jelenetet, részt, oldalt, vagy csak sort találtam, ami még közelebb hozta hozzám a Fekete Tőr Testvériség harcosait és magát a világot.

5 pont

Kedvenc idézeteim

…csak belenézel a szerelmed szemébe, és a hála, amelyet érzel, amiért ott van veled, oly hatalmas, hogy a szíved túlcsordul… hiszen megmutattad a legbelső énedet, és ő nem menekült el, nem fordított hátat; elfogadott és szeretett, melletted volt örömben és bajban… vagy mindkettőben egyszerre.
Az élet ellesett pillanatai - Wrath és a levélbontó kés 

A lány volt minden, amire szüksége volt és a jövőben lesz: puha párna, amely elnyeli a dühét, női test, amely szorosan körbefogja az övét, és a szerelem, amely rabul ejti, és soha nem engedi el.
Wrath volt a vihar, amely lecsap, Beth pedig a föld, amely elég szilárd ahhoz, hogy eltűrje, bármi zúdul is rá.
Az élet ellesett pillanatai - Wrath és a levélbontó kés 

– Olyan vagy, mint a mamád – suttogta. – Amikor rám néztek, a világ megszűnik körülöttem…
Az én apukám - Bella Zsadist novella 

…és azt hiszem, ez minden kötődő férfira igaz. A feled maga a mellkasodban dobogó szíved. Sőt még ennél is több. Ő a tested, a bőröd és az elméd… minden, ami valaha voltál és leszel. Ezért egy férfi nem érezhet senki iránt többet, mint a fele iránt. Egyszerűen nem lehetséges…
Az én apukám - Bella Zsadist novella 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...