2013. jún. 2.

Nalini Singh - Szabadulás

Kiadó: Egmont-Dark, 2013
Oldalszám: 406
Ár: 3999 Ft

Előre is elnézést az unos-untalan ismételgetett szavaimért, de ha Nalini Singh könyvről csak jót lehet írni...
A történet:
Ashaya Aleine a látszat szerint a tökéletes mentál: rideg, érzéketlen és gyakorlatias. Ő a tudós, aki az egész mentál népet rabszolgasorba döntő implantátumot készíti. Valójában azonban elkeseredetten küzd, hogy megmentse a fiát, és szabaduljon a Mentál Tanács befolyása alól. De hiába menekül: nem biztonságba kerül, hanem egyenesen a halálos alakváltó mesterlövész karjaiba fut. Dorian Christensen húgát egy mentál gyilkos ölte meg. A DarkRiver őrszem nem tud ugyan leopárd alakot ölteni, de a vadállat benne él, és bosszúra szomjazik. Most mégis védelmeznie kell Ashayát és fiát. Dorian soha nem gondolta volna, hogy mentál iránt a gyűlöleten kívül mást is érezhet, de a szenvedély sokszor átírja a játékszabályokat.

Amivel Nalini Singh még mindig le tud venni a lábamról:
  • Érzelmi "viharok".
    Vissza az eredeti - tűz és jég - felálláshoz, alakváltó fickó mellé egy mentál nő, csakhogy most elfelejthetjük a vonakodást az érintéstől, nem gátol meg senkit a fizikai fájdalom és nem is az elcsendesedés ellen kell igazán küzdeni, mert az sosem volt az igazi. Helyette van belső vívódás egy latens - alakváltásra képtelen - leopárd lelkében, ahol bosszú és vágy tusakodik. A leopárd sóvárgásának tárgya pedig Ashaya, a mentál faj kiemelkedő tudósa, zseni, aki a hidegség és profizmus álarcát magára öltve  színjátékban élte eddigi életét. Logikus gondolkodása, kíméletlen őszintesége és a magára erőltetett nyugodtsága talán az eddigi legridegebb nőnek mutatná, azonban Dorian a legapróbb rezdülésekben is felfedezi az érzelmek széles skáláját.

    Vaughnre azért voltam kíváncsi, mert ő volt a DarkRiver leopárdfalka egyetlen morcos jaguárja, Doriant pedig gyászoló és dühös férfiként ismertük meg, aki nem mellesleg emberbőrbe van száműzve, hiszen a benne élő állat sosem nyújtózkodhatott ki, nem vadászhatott négy mancson. Míg a már párra talált jaguárnál úgy éreztem, hogy az írónő több teret adott Faithnek és túl egyszerűen intézte el a férfi sebzett lelkét, addig Dorian esetében nem éreztem okot semmiféle panaszra, egálban volt Shaya és az ő érzelmi tipródása. Az pedig már meg sem lepett, hogy milyen dögösnek, humorosnak és okosnak tűnt ez leopárd őrszem is.

  • A háború egy újabb csatája.
    Az ellenség gyengítésének egyik legjobb módja, hogy belülről bomlasztjuk, ebben segédkezik a Szellem és a lázadók egy csoportja, amelyhez szabadsága és fia biztonsága érdekében a Mentál társadalom egyik legnagyobb lángelméje is csatlakozik. Ashaya Aliene-nek azonban két fronton is harcolnia kell, hogy szabad lehessen és úgy éreztem, hogy most nem a Tanács jelentette a legnagyobb veszélyt, hanem Amara, egy szociopata nő. A köztük lévő kapcsolat kellőképp érdekes volt, néha már bizarr és fordulatos. Nalini a megszokott mellé már megint tudott valami ütőset kitalálni.

  • Az apróság mosolyforrás.
    Míg a modern romantikus regények szerzői előszeretettel csinálnak gazdit a hőseikből, legtöbbször aranyos cukiság/behemót dög/rosszcsont lurkó késztet vigyorgásra, addig Nalini a szexi pasik mellett gyerekekkel bódítja olvasóit. Szőrös kiscica, tipegő mentál és a megmentett gyerekek után Keenant látjuk elveszett gyermekként, aki az anyja után vágyik és Dorianben azonnal meglátja a védelmezőt.

  • Nem feledjük a falka tagjait.
    Egyrészt azért, mert a barát mindig melletted áll, és a falka körülvesz, másrészt pedig a harc a Mentál Tanács ellen csak az alakváltók (és lázadók) szoros szövetségével lehetséges. Viszont az már nem lenne követelmény,  hogy szinte kivétel nélkül mindenki folyamatosan szerepeljen, az írónő azonban talál lehetőséget arra, hogy senki se vesszen a feledés homályába.

  • Lépjen elő a következő!
    Mercy, mint Dorian legjobb barátja somfordált néha-néha a képbe, és vallotta meg "magányát", magának pedig már be is ismerte, hogy fantáziáját egy bizonyos SnowDancer farkas birizgálja. Farkas és leopárd... az alakváltók szerint furcsa pár lenne, szerintem izgalmas, mert két heves és domináns ösztönlény együtt pazar páros lehet. Tehát vár Mercy és Riley.

  • +1 utolsó megjegyzés
    Az öt a tíz fele, és ha az öt Ashaya és Dorian, akkor a tíz már Sienna és Hawke lesz. Nem most, de a féltávot már akkor is megtettük. Várom már nagyon, na.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...