2013. aug. 12.

J. Lynn - Vetkőzik a tanú

Sejtésem szerint többek érdeklődését nem csak egy újabb, első látásra erotikusnak tűnő történet keltette fel, hanem a tudat is, hogy J. Lynn nem más, mint a viszonylag friss megjelenése ellenére is sokak kedvencévé vált Obszidián c. regény írónője, aki a young adult sorozatait Jennifer L. Armentrout néven viszi, magyarul immár a Könyvmolyképzőnél. Jómagam azonban kivételt képezek, hiszen még nem kerültem közelebbi ismeretségbe a Lux széria első kötetével, de egy nyári, könnyed olvasmányra mindig vevő vagyok.

Madison Daniels kölyökkora óta rajong bátyja legjobb barátjáért, Chase Gamble-ért. Mindenki úgy véli, tökéletes párt alkotnának, ám van két komoly probléma: egyrészt Chase megfogadta, soha nem kezd komoly kapcsolatot, másrészt négy évvel korábban, egyetlen éjszakára túllépték a barátság határát, és azóta állandóan civakodnak.
Madison bátyjának esküvőjén azonban mindkettejüknek részt kell vennie, ezért erre a hétvégére tűzszünetet hirdetnek az ifjú pár kedvéért. Ám a nyugalomnak vége, amikor kiderül, hogy szervezési hibák miatt két éjszakát kénytelenek összezárva tölteni egy nászutas-lakosztályban. Ráadásul sorra történnek a „balesetek”, amelyekkel a kedves család próbálja bebizonyítani, hogy a két fiatal közötti szenvedély másra is jó lehet, mint állandó harcra. Hacsak Madison és Chase előbb meg nem fojtja egymást…

A tálalás számomra mindenképpen a 'jól hangzik' benyomást keltette, hiszen szeretem a romantikus olvasmányokat, a civódás többnyire humorral szokott párosulni, a borítóról sütő szenvedély fülledtebb történetet ígért, a tizennyolcas karika pedig tovább nyomatékosította a legkevésbé sem szemérmes lepedőakrobatika vélhető létét, hiába akartam a címbe első látásra romantikus krimi benyomását képzelni.
Azonban hihetetlen gyorsan elértem a könyv feléhez, hiszen nem csak rövid, de gigabetűkkel nyomott, és nyugtáztam, hogy csók is alig csattant, meztelenkedés pedig még annyi se volt,  tehát ez nem egy 'gyűrjük a lepedőt' sztori. Mondanám, hogy sebaj, hiszen élvezem én kufircolás nélkül is a történeteket, de ez az iromány a limonádénak is egy kicsit ízetlen változata. Nem elég vicces, a legkevésbé sem kidolgozott, pasik terén még csak-csak vonzó, de Madison gondolatait hallva néha szörnyülködni támadt kedvem. Ha nem alél el és ámuldozik Chase-től, akkor kesereg és kivétel nélkül téves következtetésekre alapozva cselekszik. Bosszantó... A férfi is bosszantotta a lányt az ugratásaival, flörtölő évődésével, amely némiképp feldobta az alapvetően eseménytelen történetet, de valahogy nem éreztem kellően szórakoztatónak ezt sem.
A meghatározó konfliktus, amely távol tartja a vágyódó fiatalokat egymástól a 'legjobb barátom húgát akarom' szituáción túl az, hogy Chase abban a tudatban éli életét, hogy az alma nem esett messze a fájától, így igyekszik megelőzni, hogy összetörje Madison szívét, mint csalfa apja tette az édesanyjáéval. E belső vívódásnak köszönhetően a pasi talán egy fokkal mélyebb karakter, mint a szerelmes lány, de sokat nem kell tőlük várni.

Sajnos kissé csalódott vagyok, mert jobban élveztem az előzetesen olvasott pár soros idézeteket a regényből, mint magát a könyvet, amely nem lenne rossz, csak kevés. Méregdrága, egyszer olvasós nyúlfarknyi sztori, amelynek cseppet sem a sablonosságát rónám fel, csak lenne jobban kidolgozva, úgy a jelenlegi terjedelem duplájában, akkor talán a vége sem lett volna ennyire összecsapott. Ennek ellenére nem fogom kihagyni a további két Gamble fivér történetét sem, de nem hiszem, hogy fel fognak kerülni a polcomra.


~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~

Sorozatinfó:
GAMBLE TESTVÉREK
Gamble Brothers
  1. Vetkőzik a tanú ~ Tempting the Best Man
        Madison Daniels & Chase Gamble
  2. Vetkőzik a játékos ~ Tempting the Player
       
    Bridget Rodgers & Chad Gamble
  3. Tempting the Bodyguard
       
    Alana Gore (?) & Chandler Gamble
Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Terjedelem: 227
Ár: 3490 Ft

A Vetkőzik a játékos már előkészületben, de a kiadót ismerve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...