2013. nov. 28.

Gina L. Maxwell - Elcsábítani Hamupipőkét

Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Terjedelem: 316
Ár: 3499 Ft
"Sötétszőke haját tüskésre vágva és középen előrefésülve hordta, amitől kissé mohikános lett, karcosabbá téve modellszerű megjelenését. És aztán a tetoválások… Szent ég, a tetkók! Fekete komplikált törzsi minták díszítették a jobb karját, vállát, mellizmát, fel, egészen a nyaka jobb oldaláig. Bordáin, szintén jobbra, a Harcolj a győzelemért felirat volt olvasható kézírással..." 
Íme a modern kor hercege, akiről kiderült, hogy szívesen bújik a tündérkeresztanya szerepébe is. Koronáját félnehézsúlyú bajnoki címre cserélné, varázspálcája helyett pedig virgonc nyelve és bájdorongja művel csodákat. 

Az MMA harcos Reid Andrews mérkőzése előtt néhány hónappal komolyan megsérül, így annak az esélye, hogy visszaszerezze félnehézsúlyú bajnoki címét, elúszni látszik. Edzője elküldi gyógykezelésre, orvosa pedig nem más, mint Reid gyerekkori barátjának időközben felnőtt kishúga.
Lucie Miller, a szétszórt könyvmoly szintén segítségre szorul. Bármire képes lenne, hogy meghódítsa orvos kollégája és titkos szerelme szívét, így kapva kap az alkalmon, amikor Reid csábítási leckéket ajánl cserébe azért, hogy Lucie éjjel-nappal ellenőrizze felkészülését karrierje legfontosabb meccsére.
Reid hamarosan élete legnehezebb küzdelmét vívja Lucie szívéért, mielőtt a lány valaki másnak adná..

Hasonlóságot vélek felfedezni mi, a romantikus-erotikus irodalmat kedvelő nők és a kalandokat kereső férfiak között, hiszen tulajdonképpen mindketten skalpokat gyűjtünk. Képzeletbeli fekete noteszünk egyre gyarapszik  nevekkel és embertípusokkal egyaránt.  Legkönnyebben kapható a milliomos üzletember, a futballnak hódoló sportoló, a harcedzett katona, a gitár virtuóz zenész... Nyitott szemmel járva, azonban ritkább példány is horogra akadhat, mint például egy MMA, azaz kevert stílusban küzdő ketrecharcos. Romantika üzemmódba kapcsolva sokszor legyintünk az erőszakosságra, és egy harcos pillanatok alatt meghódítani vágyó szexi csődörré változik. Pikantériáját azonban csak addig őrzi meg, míg az író nem csinál belőle egy egyszerű, - bár gazdag - fickót.
Hogy őszinte legyek a történetet olvasva Reid Andrews lehetett volna akár egy kényszerszabadságon lévő dokkmunkás - habár a zsíros bankszámlát nehezen magyarázná a kétkezi munka, de ettől most eltekintek -, vagy akár állíthatta volna magáról, hogy ő az Amerika Egyesült Államok elnöke, mert arra a néhány hétre, amelyet a történet felölelt, nem volt több, mint egy kigyúrt és felajzott fickó, aki megingathatatlanul ragaszkodik a mindennapi futáshoz és edzőtermi izommozgatáshoz. Tétmérközésén sütkérezhetett volna az állatias erő izgató légkörében, azonban az öltöző küszöbén kénytelenek voltunk neki hátat fordítani és csatlakozni hősnőnkhöz, így azonban az írónő utolsó esélyét is elszalasztotta, hogy Reidet igazi harcosként őrizzem meg az emlékezetemben. Helyette kissé felejthető affér lett a szobrászkodni (is) vágyó divattanácsadó, flört- és szexmester.

Tanítványa igen tanulékony, elsőre ráérez a kacér flört és a lepedőakrobatika ízére, vagyis abszolút fejlődőképes karakter, aki fokozatosan kibújik a csigaházból. Ennek ellenére nem villanyozott fel egy újabb ízlésficamos, önértékelési zavarral küzdő nő, aki rendszerint rossz pasiba futott bele. Ahogy Reid harcos mivolta is tompítva lett, úgy Lucie foglalkozása sem játszott igazán szerepet a történetben, a színfalak mögött zajlottak a terápiás foglalkoztatások, amelyekre én azért belestem volna, persze csak akkor, ha  "véletlen" érintésektől, "látod, így kell ezt csinálni" összesimulásoktól emelkedett volna ott a hőmérséklet.
Az erotikus hangulatot azonban a pikk-pakk terítékre kerülő csábítás fortélyai kontra gyógyítás szóbeli paktum szolgáltatta, melyet a ruhatár ráncba szedését és a pincérrel való flörtölést követően kiterjesztettek az ágyra is. Maguk az erotikus részek egyébként kellemes keretek között zajlottak és bármennyire hangsúlyozom is a szexleckét, inkább voltak romantikus töltetűek és vággyal teliek, mint durván kettyintősek a tizennyolcas karika ellenére is.

Igazi Hamupipőke vonásokat nagyítóval sem lehetne nagyon találni a sorok között, így a mese pajkos verziójára vágyóknak nagy eséllyel csalódást okozna, különben pedig egy középszerű,  olvastam-már el is felejtettem történetként tudnám jellemezni. Nem volt, ami igazán megragadjon benne, de hírhedten rossznak sem tudnám titulálni. A folytatásban pedig majd egyszer Lucie-t legjobb barátnője, Reidet pedig harcostársa és egyben Lucie bátyja fogja váltani.


 ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~
 
  Sorozatinfó: 
 
FIGHTING FOR LOVE 
  1. Seducing Cinderella (2012)
       ~ Elcsábítani Hamupipőkét (2013)
       ~ Lucie Miller & Reid Andrews
  2. Rules of Entanglement (2013)
        ~ Vanessa McGregor &
    Jackson "Jax" Maris
  3. Fighting Irish (2013 dec.)
        ~
    Kat MacGregor & Aiden "Irish" O'Brien

    Lesz 4. kötet is 2014-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...