2013. nov. 3.

Heidi McLaughlin: Forever My Girl - Örökké a csajom

Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Terjedelem: 300
Ár: 3499 Ft
NEW adult... az új hódító, amely maga mögött hagyja az éretlen kamaszságot, előtérbe helyezi az életet, a valódi világot. Érzelmeket zúdít rád, felráz, mélabússá tesz, mégis melenget.
Bár Heidi McLaughlin is ebben a szellemben vetette papírra történetét, mégis távol áll az általunk eddig ismeretes new adult regényektől, pedig a kiadó nem bízta a véletlenre, hogy felfigyeljenek rá a műfajra érdeklődést mutató olvasók. Emiatt akadt is némi zavarom a mű elején, hiszen mindenáron kerestem a sorok között egy elképzelt srácot, helyette azonban már kész férfit találtam. Pedig csak jobban kellett volna ízlelgetnem eme szavakat és nem csak átfutni rajtuk, hiszen kiérződik belőlük az évek tapasztalata.

"Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok.
Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az. Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát…
Most hazafelé tartok.
Tíz év telt el.
Remélem, képes leszek mindezt elmagyarázni neki ennyi idő után.
Még mindig utána sóvárgok. Ő az én örök szerelmem…"

Az írónő azonnal képes volt abba a melankólikus hangulatba ringatni, amely az egész könyvet jellemezte, hiszen rögvest az elmúlás, a számtalan elmulasztott pillanat került terítékre. Liam legjobb barátja, Mason temetésére tért vissza régi otthonába, Beaumontba. Tíz éve nem látta a férfit és annak feleségét Katelynt, akik már a középiskolában is egy boldog párt alkottak, és akik egykor a legjobb barátai voltak. Tíz éve hagyta maga mögött barátnőjét Josie-t is, hogy megvalósítja önmagát. Liam csupán búcsút akart venni, elmondani a kimondatlanul maradt szavakat és szeretett volna egy pillantást vetni az ő Jojojára. Csakhogy hamarabb találkozik egy kissráccal, akiről kiderül, hogy nemcsak Josie fia, hanem majdnem tízéves stramm kis futballista. Így Liam harcba száll, hogy a fia élete része lehessen és lassan igyekszik visszahódítani szerelmét is, miközben mindenben segíti az ikerlányokkal egyedül maradt Katelynt.

A várttal ellentétben a történet nem pezseg az élet küszöbén álló huszonévesek mindennapjaitól, problémáitól, ugyanis csupán néhány kósza, kronológiára fittyet hányó emlék, egy meghatározó villanás a kamaszszerelemből szakítja ki az olvasót egy egyszerű romantikus történetből, amely szerelemről, barátságról, családról, hibákról és a második esélyről szól. Harminc közeli, önálló, egzisztenciával rendelkező nők és férfiak, gondtalan gyerekkorukból felkavart lurkók alkotják azt a két zilált családot, akik a Beaumont sorozat - számomra rendkívül szimpatikus - szereplői.

Nézőpontváltások segítették, hogy jobban átérezzük az egykori pár érzelmi viharait, amelyet egy barát elvesztése és a régi szerelem felbukkanása generált.
Liamet hiába lengi körül némi rivaldafény a rajongók által, mégis a könyv nem egy sztár leszállását jeleníti meg, hanem egy önmagát a zenében megtaláló embert, aki egy váratlan lehetőséget megragadva úgy döntött, szembemegy az eddig elrendeltnek tűnt sorsával, és akinek most lehetősége adódott, hogy szívének hiányzó darabjait, fiát és szerelmét is magához ölelje. A rosszfiús első benyomás, a tetoválások, a hírnév, a (rock)zenész életforma teljesen másodlagosak, hiszen Liam az a fickó, aki beismeri hibáit, nem akar mindent egy perc alatt semmisé tenni, felelősséget vállal tetteiért és nem menekül a nehézségek elől. Nem egy sztár, hanem nagyon is ember.
Josie-nak, a fiatal lánynak a szíve szakadt meg, amikor párja minden magyarázat nélkül elhagyta. Élete azonban nem dermedt meg abban a pillanatban, hanem szíve alatt egy gyermekkel továbblépett. Egy virágbolt tulajdonos anyuka lett, aki nem szűnt meg szeretni egy férfit, de nem is várt rá az örökkévalóságig. A múlt kísértete azonban felbukkant, így a nőnek el kellett döntenie, hogy saját maga és fia érdekében mennyire engedje be az életükbe. Egy anya, egy megbántott lány és egy vágyakozó nő hadakozott a lelke mélyén.
A történetben nem csak egy, hanem két erős nő is képviseli a szebbik nemet. Bár Katelyn vesztesége leírhatatlan, mégsem látni igazán keseregni, összetörni, baráti tanácsait sem mellőzi, nehéz helyzetében is ugyanaz a segítő támasza Josie-nak, mint eddig volt.
Mason által az írónő olyan karaktert teremtett, aki holtában is sokkal élőbb volt, mint az épp Josie vőlegényét játszó, féltékeny Nick. Liam oldaláról is akadt ugyan egy törtető cafka, szerencsére azonban ketten együtt is minimális intrikával fűszerezték a sorokat.

Sokkal inkább magával ragadott a történet, mint vártam volna. A szerző remek atmoszférát teremtett, érzelmekkel töltötte meg regényét, amelyhez kifejezetten illett a komótos tempó. Megérintett már a legelején, hiszen a halál egy olyan téma, amelyet már évek óta jobban át tudok érezni, hiszen olyan emlékeket hoz felszínre, amiknek ha van igazság a földön, nem is szabadna létezniük... és Masonnek is élnie kellene. Mivel azonban a tragédia már megtörtént, Katelyn és a gyerekek egyedül maradtak, ámde az élet még így is előttük áll, jár nekik is egy második esély, amely Harrison, Liam zenésztársa és barátja személyében már be is lépett az életükbe. A két egyedülálló szülőnek sem lesz könnyű leküzdeniük az érzelmi akadályokat, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog nekik is. Őszintén várom a folytatást.


~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~


  Sorozatinfó:
BEAUMONT
  1. Örökké a csajom (2013) ~ Forever My Girl (2012)      
  2. My Unexpected Forever (2013)
    Josie & Liam
  1. Katelyn & Harrison
       

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a kritikát!
    Egész más szemmel látom most már ezt a könyvet. Nagyon régóta halasztgatom az elolvasását, mert olvastam hideget és meleget is róla. De most már mindenképp belekezdek majd. :))

    További jó munkát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy nem erre számítottam még olvasás előtt, de annál jobbra sikerült. Én mindenképpen a kötet mellett érvelek.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...