2013. nov. 27.

Jay Crownover - Rule

Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Terjedelem: ?
Ár: 3499 Ft
A new adult regényeket megannyiszor a saját szabályaik szerint élő pasik éltetik. Vonzzák a figyelmünk szilaj természetükkel, minden további nélkül elhisszük róluk, hogy valóban olyan szívdöglesztőek, mint ahogy a hősnő állítja, sok esetben a pulzusunk is szaporává válik jelenlétükben és a - valódi zsánerünktől eltekintve - már-már belehabarodva igyekszünk a bőrük alá kerülni és felfedezni azt az érző, dobogó szívet, amelynek a kemény felszín mögött tudjuk, hogy ott kell lennie. 
Legutóbb annak a Rule Archernek estem áldozatul, aki külsőre az egyik legkülöncebb figura, akivel valaha találkoztam. A borító meg sem közelíti azt a színezett hajú, tarajos, piercinggel teleaggatott, tetovált srácot, aki már kamaszkora óta csak a saját feje után megy.

"Ám Rule azzal a rémes tetkóval jött haza, és onnantól fogva új emberré vált. A sajátjának tartotta a bőrét, a rajz határozta meg, hogy kicsoda valójában és miben különbözik Remytől."

Attól a Remytől, aki három évvel ezelőttig a szöges ellentéte volt, és mégis a lelke másik fele, az ikertestvére. Egy autóbaleset azonban elvette tőle és ezzel a fekete bárány még inkább kitaszítottá vált az Archer családból. Az éket a haragvó édesanya verte és csak egyetlen személy igyekezet tántoríthatatlanul vékony fonálként összetartani a családot. Ő volt Shaw Landon, aki második szülőkre lelt Archerékben, (bárhogy gondolták a többiek) barátra Remyben, testvérre Rome-ban, szerelemre pedig Rule-ban. Kellett neki ez a család, hogy elviselje a sajátját, így három évig küzdött is értük, a színlelésnek azonban most vége. Míg a szülők ultimátumot kapnak, addig Rule szabadságot a vasárnapi villásreggeli alól, ennek ellenére Shaw egyre gyakrabban boltik vágyai tárgyába, a huszadik születésnapja pedig sorsfordítónak bizonyul.

Shaw számára a szerelem egy pillanat alatt érkezett, meglátni és megszeretni módon, gyökeret vert a szívében annak ellenére, hogy évek óta a szeme láttára gyarapodott a Rule által felszedett könnyű nőcskék száma. A fiút azonban kissé szexista módon fejbe kellett kólintania a felismerésnek, hogy testvére elválaszthatatlan társa, tulajdonképpen egy dögös nő. Miután nem bírja levenni a szemét Shawról, nem is kell sok, hogy kapcsolatba kezdjenek. Nem akarnak barátságot színlelni, élvezik a szenvedélyes együttléteket és mégis egymásra találás és eltávolodás jellemzi párosukat. Egy se veled, se nélküled kapcsolat többnyire viharos, ellenben Rule és Shaw nem marakodnak, inkább hallgatásba burkolóznak és hagyják elsodródni a másikat. Ebben alapvető szerepet játszott, hogy Rule érezvén a kapcsolat fontosságát, igyekszik egy ideális barát szerepét magára ölteni, ezzel némiképp rácáfolva az eddig mutatott 'fütyülök, ki mit gondol rólam' szabályaira. Shaw azonban nem kér a visszafogott Rule-ból, hiszen mindig is az önfejű srácot szerette benne. Bevallom néha bizony hiányoltam egy-egy kiadós veszekedést, valahogy olyan nyugodt mederben folytak az események a románc tekintetében, hogy néha kissé depressziós benyomást kezdtek már kelteni.

Kapcsolatukba egy harmadik is próbál lyukat ütni, mindhiába, így Gabe, az exbarát nem egy szerelmi háromszög tagja, hanem a szülői elvárások hozadéka lett. Shaw gazdag szülők gyermeke, aki sosem volt boldog szülei sznob világában. Ridegség és elvárások vették körül, amelynek a lány mindig is igyekezett megfelelni, mert könnyebb volt túlesni a kötelező körökön, mint nemet mondani. Gabe-bel, a társadalmilag tökéletes partnerrel, azonban nem volt hajlandó tovább folytatni egy nem kívánt kapcsolatot, amellyel kivívta a szülők rosszallását és a fiú haragját. Egyre inkább bontakozott ki Gabe valód énje, zaklatóból igazi őrültté vált, aki nem tudja elfogadni a büszkeségén és hírnevén esett foltot. A fiútól való eltávolodás Shaw számára csak az első lépések egyike volt, amellyel egyre inkább önálló lénnyé vált, aki nem a szülői szót követve él és öltözködik. Számomra nem tartozott a fejfájást okozó hősnők közé, egyedül azt tudnám felhozni ellene, hogy olykor már művinek tűnt az önkifejezése. Értem ez alatt például a drasztikusabb külső változásokat, amelyeket egy kicsit éles kanyarnak vélek. A kifinomult megjelenésű orvostanhallgatóból nem lett ugyan punkrocker csaj, de így is bőven idomult párjához.

"... igen, őt a tarajos fejétől a csizmás lábáig tinta borította és csupa fémpiercing volt, míg én gyöngy- és antik kámea, de mindketten próbáltuk átlépni azokat a határokat, amelyeket mások állítottak nekünk (...) kétségbeesetten vágytunk rá, hogy a saját értékeinket vegyék észre bennünk, ne mások elvárásait"

Rule huszonkét éves tetoválóművész, aki a lánnyal ellentétben sosem igyekezett a szülei kedvében járni, sosem kért bocsánatot semmiért és mégis ugyanúgy vágyik az elfogadásra. Míg Shaw családja ott liheg a lány nyakában újabb és újabb követeléssekkel, akár zsarolás árán is igyekeznek elérni céljaikat, addig Rule-nak elengedték a kezét, tán nem is fogták sosem igazán, és egyre távolabb taszítja magától a passzív apa és a támadó anya, kinek ajkát kegyetlen szavak hagyják el. Remy halála óta, amely érzelmileg megtörte Rule-t, az édesanyja szavai még inkább pengeként szúrnak belé, hiszen nem elég a külsejére tett megjegyzéseket hallgatnia, hanem egyre záporoznak rá a vádak a tragédia miatt. Kétségtelenül dühös voltam a szülők közelében, mégis Rule érzései és Shaw mellett a velük való kapcsolat határozta meg igazán a sztorit. Tetszett, ahogy ismeretlen terepen egyensúlyozott a fenegyerek, szerettem, hogy nem küzdött foggal-körömmel az érzései ellen, nem adta a nagymenőt, a külsőségek ellenére inkább egyszerű srácnak tűnt, aki fél attól, hogy ha igazán megismerik nem lesz elég a másiknak.

A történet atmoszférája volt annyira meghatározó, az érzelmek megélése volt annyira mély, hogy ellensúlyozni tudták a kiszámíthatóságot.  Pont annyi fülledtség és erotika volt benne, ami bőven kell egy huszonévesekről szóló történetbe, főleg ha működik a kémia a szereplők között. Bőven jutott szimpatikus szereplő a lapokra, főleg a barátok álltak sorba, akik majd átveszik Rule-tól a stafétát. Újabb kemény srácok, látszatra ellentétes párok következnek. Én biztos nem hagyom ki.



~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~
 
  Sorozatinfó:
 MARKED MEN sorozat
  1. Rule (2012)  ~  Rule Archer & Shaw Landon
  2. Jet (2013)  ~  Jet Keller & Ayden Cross
  3. Rome (2014)  ~  Rome Archer & Cora Lewis
  4. Nash (2014)
~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~

NYEREMÉNYJÁTÉK

A tét három könyv...


... három tetovált sráccal:
Rule Archer
Lucas Wolfe
Andrew Parrish

a Rafflecopter giveaway
BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK

Francica blogja
Nem harap a ...
Olvasószoba
Nilla
Insane Life
Könyvek erdeje
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...