2013. dec. 15.

Tammara Webber - Easy - Egyszeregy

Kiadó: Könyvmolyképző, 2013
Terjedelem: 334
Ár: 2999 Ft
A napbarnított, izmost testre rajzolt mintáknak már az említése is hihetetlen hatással tud lenni a romantikus lelkületű olvasókra. A tetovált szó, felbukkanása pillanatában képes egyeseknél vasmarokkal megragadni a kíváncsiságot, és érdeklődést kelteni egy ismeretlen iránt. Nem mindenki lesz ugyan emlékezetes karakter, - az Elcsábítani Hamupipőkét Reid Andrewsa például számomra nem volt az, - de így is akad, akik mellett vétek lenne egyszerűen elsétálni. Tammara Webbernek is sikerült egy olyan srácot megformálnia, aki említésre méltóvá teszi az Easy c. regényt, amely a nyár egyik legfelkapottabb kötetei közé tartozott. 

Lucas Maxfield lelke rejtelmeinek felfedezéséhez kétségtelen, hogy fel kellett lapoznom a könyvet, azonban ritkán fordul elő velem, hogy már olvasatlanul is teljes mértékben magam elé tudjam képzelni a főhőst. Mind kiderült, ez nem olyan meglepő, hiszen Dusan Novakovic részvételével készült - páros és egyéni - fotók meglehetősen passzolnak a történethez, mind a karakterek, mind a hevület tekintetében.

Annak ellenére, hogy a női figyelmét egyértelműen a titokzatos Lucas mozgatja, maga a sztori  egészében a hősnő, Jacqueline regénye, abból a szempontból, hogy mellőzi a new adult történetek sokak által kedvelt sajátosságát, a váltott szemszöget.

A lány párját követve választott főiskolát, alárendelve magát ezzel neki. Döntése azonban hibának bizonyult, hiszen Kennedy, a politikusi babérokról álmodó srác úgy dönt, mielőtt a karrierje megszállottja lesz, ideje egy kicsit kalandoznia és egy közel három éves kapcsolatot bont fel. A szakítás megviseli Jacqueline-t, mikor azonban újra visszatérne a társaságba, amely miután pártában maradt, úgy tűnik szinte azonnal el is felejtette létezését, egy újabb traumát kénytelen átélni. Az éjszaka sötétjében megpróbálják a kocsijában megerőszakolni, támadójában pedig nem mást vél felfedezni, mint egy barátnak gondolt személyt. A szerencse azonban annyira a lány mellé szegődik, hogy egy jóképű, motoros idegen megmentőként lép közbe és hagyja helyben a nemet nem ismerő Buckot. A támadás sokáig titokként lappang köztük, és az eddig láthatatlan Lucas nagyon is észrevehetővé válik, lassan testileg és lelkileg is egyre közelebb kerül a lányhoz, akire továbbra is veszély leselkedik.

Az írónő kétségtelen, hogy minden bemelegítés nélkül dobja az olvasót a nemi erőszak témájába, azonban a hangsúlyos kezdetből nem bontakozik ki egy komolyabb hangvételű regény. Jackie nem mély traumaként éli meg a vele történteket, nem nyomra rá bélyegét a mindennapjaira, nem tölti idejét rettegésben, így a történet java részében koncentrálhatunk egy kapcsolat bimbózására. Néha azonban emlékeztetők kap, hogy a veszély még les rá és a történet az utolsó harmadára tér vissza egy példamutató eseménysorral, amelyből az önvédelmi edzést élveztem a legjobban. Ámbár ennek ellenére sem tudom azt állítani, hogy véresen komolyan tudtam venni a lánnyal történteket, ahhoz nekem túlságosan elsumákolta a szerző, amelyen némiképp még az amerikai egyetemi feeling is árnyalni tudott.

Azonban nemcsak Jacqueline, a Kennedy nélkül az egyetemi társadalom perifériájára szorult lány, aki eddig hagyta magát vezetni szolgáltatott témát, hanem Lucas is, a maga személyével, nem kevésbé megrázó titkaival. Sokkal mélyebb és összetettebb érzéseket rejtőznek a tetovált, piercinges külső alatt, mint gondolnánk. Megrendítő vallomással tud szolgálni ez a szexi srác, akinek a keze által nemcsak művészi rajzok készülnek, hanem a női testet is könnyűszerrel lángba borítja vele. Nem állnak meg az első csóknál, hanem ráérősen fedezik fel egymás testét, ráadásul szex nélkül is majd felgyullad tőlük a lepedő. Bizony irigylem Jacqueline-től az ő odaadó barátját, aki mellett biztonságban érezheti magát. 

Remek választásnak tartom a regényt azok esetében, akik ismerkedvén a new adult műfajjal nem akarnak nagyon eltávolodni a ya iskolai légkörétől, de szeretnének valami kevésbé ártatlan történetet kézbe venni. Lehengerlőnek ugyan nem mondanám, de kiszámíthatóságával együtt is kellemes, romantikus és fiatalos olvasmány, Lucas alakja pedig hab a tortán.


 ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~

  Sorozatinfó:

Az Easy tulajdonképpen egy önálló kötet, a Lucas rajongóknak azonban mégsem kell csak ennyivel beérniük, hiszen 2014 májusában jelenik meg külföldön a Breakable, amely a Veszedelmes sorscsapáshoz hasonlatosan, egyedi Lucas sztori lesz. Remélem a Könyvmolyképző is igent mond majd a könyvre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...