2013. máj. 5.

Lisa Kleypas - Bűvölj el alkonyatkor

Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Oldalszám: 440
Ár: 3499 Ft
Hathaways #3

Ámulok és bámulok, hiszen bármilyen megdöbbentő is, 4-5 hónappal a Csábíts el pirkadatkor c. könyv megjelenése után - emlékeztetőül: amelyre kb. 2 évet vártunk - itt egy újabb Hathaway kötet.
A történet:
Poppy Hathaway immár a harmadik szezonját tölti Londonban. Férjre ugyan még nem tett szert, de szerelmes udvarlója már akad. A baj csak az, hogy Michael Bayning, a tisztességesnek tűnő fiatalember kissé nyámnyila és fél apja elé állni választottjával. A sors pedig, bár úgy is mondhatnánk, hogy egy csibész menyét, Poppyt egy másik úr útjába és karjaiba sodorja. Ugyanis a lányra egy váratlan találkozás alkalmával szemet vet Harry Rutlegde, szállodatulajdonos, aki bizony mindig megszerzi, amit akar és ő Poppyt akarja, feleségének.
A lány csupán nyugalmas, normális életre vágyik, társra, szerelemre, az oda vezető út azonban számára is rögös. Nem kerüli el a botrány, sem a bánat, és bizony meg kell harcolnia egy férfi közelségéért, bizalmáért.
Gondolatok:
Lisa Kleypas most is hamar mosolyt csalt az arcomra, hiszen Poppy és Harry első találkozása - Hathawayekhez méltón - igen bohókásra sikeredett, hála egy kereket oldott menyétnek. Dodger - megjegyzés: Darvas Eszter fordításában még Csík néven ismertük Beatrix házikedvencét - rendkívüli ügyességgel nyit rejtekajtókat, veszejt el levelet és cincál szét székpárnát alvóhelyéül, amely mind elősegítette két ember megismerkedését. A véletlen "randevú" során Harry felfedezi Poppy szépségét, intelligenciáját és nem rejti véka alá, hogy érdeklődés ébredt benne a lány iránt. További komikus eset mélyíti el Mr. Rutledge vonzalmát és sarkallja, hogy a tettek mezejére lépjen.

Hiába tetszett az, ahogy Harry megismerte, magának akarta, majd meg is szerezte a választott nőt, később néhány oldal erejéig mégis azt kívántam, bár ne úgy ügyeskedett volna ahogy, hiszen a vidámnak induló történet, így rövid időre átcsapott bánatos, Hathawayekhez képest kissé sablonos eseménysorozatba. Ha Poppy nem is átlagos lány, de elég átlagos romantikus hősnővé vált, aki kissé szomorúan, de méltósággal viseli egy vonzalomból fogant, mégis kényszerházasság terhét, megtapasztalja a távolságtartást a hitvesi viszonyban egy elfoglalt férj mellett, családjától távol, magányra ítélve tölti az unalmas mindennapokat és a vágyak ellenére a nászágy gyönyörei sem enyhítik bánatát, mivel Harry úgy döntött, legalább ebben a tekintetben úriember lesz és nem erőszakolja rá magát a még mindig kissé bosszús feleségére. Az összecsiszolódás pedig cseppet sem zökkenőmentes.
Ahhoz, hogy újra felfelé íveljen a történet, számomra nagyon kellett, hogy Poppy észbe kapjon és családja segítő karjai között igyekezzen megoldást találni problémájára, amely visszahozta a történetbe az összetartó família tagjait és a vidék friss levegője szerelemmel és egyre nagyobb boldogsággal töltötte el a szerelmeseket. Némi nyugalom az utolsó nagy csetepaté előtt. Ekkorra a titkok ideje is lejárt, hiszen a rejtélyes Harry múltjáról is fellebben a fátyol, ami enyhítette a fafejű és parancsolgató ember korábbi viselkedése miatt érzett pinduri csalódottságomat és kissé érhetőbbé tette, hogy miért is az eddig keveset szereplő Poppy kaparintotta meg a főszerepet a bátyja elől, akinek történetét már halványan kikövezve láttam eddig is.

Azonban ezek után már biztos, hogy Miss Marks és Leo lép színre és az eddig kötekedő viszonyuk végre magasabb szintre emelkedik, vagy talán már emelkedett is, mivel úgy érzem nem láttunk be teljesen a színfalak mögé. Majd kiderül, most a lényeg az, hogy a két éles nyelvű szereplő között a vonzalom tagadhatatlan, a pikírt párbeszédek pedig rendkívül szórakoztatóak, különösen tetszett, ahogy magázásról tegezésre váltottak.

A történet kellemes, többnyire vicces és megmosolyogtató. Egyre inkább meggyőznek Kleypas könyvei arról, hogy számomra az írónő írja a legjobb 19. századi romantikus sztorikat, annak ellenére is, hogy Poppy históriája kevesebb extremitást és különlegességet tartalmazott, mint az előzmények.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...