2013. aug. 26.

Jennifer Probst - Érdekházasság

Kiadó: Libri, 2013
Terjedelem: 320
Ár: 3490 Ft
A Libri kiadványok általában távol esnek az érdeklődési körömtől, így hiába fogta belső radarom a romantikus szekcióba sorolandó Érdekházasság egyre erősödő pozitív impulzusait, mégis volt bennem egy kis félsz, hogy mégsem éri meg az árát. Azonban belefutottam egy varázsszóba... ajánlásba, amely egyik pillanatról a másikra változtatta kételyeim elhatározássá (Meg kell venned!), hiszen Robin Kaye Rómeó, Rómeó c. regényéhez hasonlatos  könnyed történet csak pazar lehet. 

Édesapja elnyúló kórházi kezelése miatt Alexa kínos anyagi helyzetbe kerül. Lassan nem marad más választása, mint eladni a régi otthonukat. Végső elkeseredésében úgy dönt, szerelmi mágia segítségével szerez vagyonos férjet magának. Arra azonban nem számít, hogy épp legjobb barátnőjének milliárdos bátyja lesz a megmentője… aki egyszer már összetörte a szívét.
Nicholas nem hisz a szerelemben, de hogy megörökölhesse nagybátyja vállalatát, meg kell nősülnie, mégpedig gyorsan. Ezért merész ajánlattal áll elő: érdekházasság. Szigorú szabályokkal. Mind közül a legfontosabb: érzelmekről szó sem lehet. Színtiszta üzlet, amit a felek pontosan egy évre kötnek. Csakhogy a sors képes fenekestül felforgatni még a leggondosabban kidolgozott tervet is…

Ami azonnal feltűnt, hogy rendkívül olvasmányos könyv akadt a kezembe, két kellemes estét töltöttem el vele, bár be kell valljam, a regény második fele vont igazán a bűvkörébe.

Már az elején sem volt nehéz megkedvelni a szereplőket, akik gyermekkorukban együtt mulatták az időt, ráadásul egy ifjonti csók emléke is mélyebb nyomokat hagyott bennünk. Felnőtté érve a lány keményen dolgozik saját könyvesboltjában, szeretet, összetartás és megbocsátás jellemzi családi életét, önzetlenül áll a vesztes oldalára (Hajrá Mets!) és a gazdátlan állatokért való tenni akarása szinte határtalan. Nicholas Ryan remek építésszé vált, aki az üzleti életben is érvényesíteni szeretné akaratát, és most lehetősége van, hogy egy saját vállalat ura legyen. Első látásra egy kissé kimért vagyonos üzletember benyomását kelti, a lelke mélyén azonban igazán emberi. Felbukkanó emlékek vezetik rá az olvasót, hogy a rossz szülői példa és tanítás  túlontúl meghatározza a férfi mentalitását a családdal, szerelemmel kapcsolatban. Alexa melegsége azonban mélyre hatol, egészen a szívig, így lesz oda a hűvösség és kerülnek felszínre az elfojtott álmok, vágyak.

Ember tervez, Isten végez! tartja a mondás. Főszereplőink is megálmodták a megfelelő társat a céljaik elérése érdekében és közös keresztmetszet ugyan nincs a kereset jellemvonásokban, mégis a körülmények egymás útjába sodorják őket. Elsőre úgy tűnik egy egész esztendőre, de egy jó romantikus történetről tudjuk, hogy csak örök boldogsággal érhet véget. Miután érdekházasságról van szó, nem csoda, hogy szó esik a szabályok lefektetéséről. Alexa azonnal rávilágít, hogy egyenlő félként kíván részt venni a kapcsolatban, kompromisszumokra törekszik és nem teljes megadásra, ezzel pedig bővíti szimpatikus tulajdonságai sorát. A sportmezek és relikviák megtárgyalása után természetes napirendi pont a szex kérdése... és mivel nem erotikus történettel állunk szemben, így némi huzavona után megegyeznek a nemlétében, csakhogy a szikra már pattogott az első találkozásnál is...
A közös élet megkezdésével sokasodnak a konfrontációik, amelyek heves és mulattató helyzetek váltakozásaival egyre szórakoztatóbbá teszik a történetet. A civódás itt valóban élvezetes, a végső egymásra találás méltón romantikus, de hogy ne legyen teljesen szirupos a lezárás, ráadásként még jött néhány oldalnyi kuncogásra késztető levezetés.

A történetben nincs semmi rendhagyó, legkevésbé sem kiszámíthatatlan, viszont kellemes humorával könnyed kikapcsolódást nyújt, és nem csak romantikus lelkű hölgyeknek, de kis túlzással állatbarátoknak is ajánlott. Nick húga, Maggie és az olasz úriember, Michael Conte pedig hasonlóan kellemes perlekedést ígér már most is.



 ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~

Sorozatinfó:


HÁZASSÁG EGY MILIÁRDOSSAL
The Marriage  to a Billionaire
  1. Érdekházasság ~ The Marriage Bargain
       
    Alexa Maria McKenzie & Nicholas Ryan
  2. Trükkös házasság ~ The Marriage Trap
       
    Maggie Ryan & Michael Conte
  3. Elhibázott házasság ~ The Marriage Mistake
       
    Carina Conte & Max Gray
  4. The Marriage Merger
    Julietta Conte & Sawyer Wells

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...